Dollar cost averaging (DCA) – Consistent beleggen zonder stress!

Een simpele maar effectieve manier van beleggen.

Investeren in cryptocurrency is heel interessant, maar kan ook intimiderend zijn; met name vanwege de volatiliteit van de markt. Maar wat als er een manier was om je risico drastisch te verminderen? Maak kennis met dollar cost averaging (DCA), een eenvoudige maar effectieve beleggingsstrategie die het mogelijk maakt om te investeren in cryptocurrency zonder je zorgen te maken over marktschommelingen. In dit verhaal gaan we je vertellen hoe dollar cost averaging werkt en waarom het steeds populairder wordt onder crypto investeerders

Wat is dollar cost averaging?

Dus, wat is DCA eigenlijk? Nou, het staat voor Dollar Cost Averaging, en het betekent simpelweg dat je regelmatig een vast bedrag investeert in een beleggingsproduct, ongeacht de koers. Stijgt de koers? Dan krijg je minder van het beleggingsproduct voor je geld. Daalt de koers? Dan krijg je juist meer. Het idee is dat je op deze manier niet hoeft te stressen over het juiste instapmoment, maar gewoon regelmatig blijft investeren, ongeacht het investeringsklimaat.

Om het wat concreter te maken, kijken we naar een praktijkvoorbeeld: Stel, je besluit om elke maand €100 te investeren in bitcoin op basis van DCA. In de eerste maand is de koers van bitcoin €10.000, dus je krijgt 0,01 bitcoin voor je €100. In de tweede maand stijgt de koers naar €12.000, dus je krijgt nu 0,0083 bitcoin voor je €100. Maar in de derde maand daalt de koers naar €8.000, dus je krijgt nu 0,0125 bitcoin voor je €100. Dus, je krijgt meer bitcoin voor je geld als de koers daalt en minder als de koers stijgt. Het maakt niet uit wat de koers doet, je blijft gewoon consistent investeren.

Start nu met DCA!

Dus, als je op zoek bent naar een stressvrije & eenvoudige manier om te beginnen met beleggen, overweeg dan zeker DCA. Het is een luchtige benadering van beleggen die geschikt is voor zowel beginners als ervaren beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en consistentie in hun beleggingsstrategie.

Met de blunded X BTC direct widget is Dollar cost averaging nu nog eenvoudiger. Volg simpelweg de stappen op onze buy pagina en je bent klaar in 5 minuutjes. Met een automatische incasso (zelf in te stellen) koop je automatisch crypto naar keuze. Dat kan per maand, week of welke andere periode je ook zou wensen. Zonder gedoe wordt de crypto elke maand naar je wallet gestuurd. Zo investeer je simpel en consistent, zonder er druk mee te zijn. 

Share this post