Hoe kunnen we je helpen?

Veelgestelde vragen:

Blunded is een online platform dat erop is gericht om gedecentraliseerde crypto makkelijker en toegankelijker te maken.

Op onze koop pagina kun je Bitcoin, Ethereum en een aantal andere bekende crypto tokens kopen bij onze partner BTC direct. Om crypto te kopen heb je een wallet nodig. Als je die nog niet hebt, bezoek dan deze pagina!

Een crypto wallet is jouw toegang tot de blockchain (Web3). Ook heb je een wallet nodig om jouw tokens op te bewaren. Lees hier meer over wallets.

Om meteen een wallet aan te maken: klik hier.

Blunded helpt (nieuwe) investeerders door de gedecentraliseerde crypto wereld toegankelijker en makkelijker te maken. Echter, we geven onze klanten of gebruikers nooit financieel advies of onze persoonlijke mening uit naam van blunded. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je in crypto projecten of tokens investeert. (Dit geldt natuurlijk voor elke investering)

Dollar cost averaging is een investeringsmethode voor in crypto die je helpt om je investering over een bepaalde periode te spreiden. Stel dat je $100 wilt investeren. In plaats van alles in één keer te investeren, kun je gebruikmaken van dollar cost averaging door elke maand $10 te investeren gedurende 10 maanden. Zo verklein je het risico van grote prijsschommeling vlak voor of na je aankoop. Een manier om consistenter te investeren dus!

Een crytpo portfolio tracker is een handige tool (of app) die je helpt om al je investeringen overzichtelijk in kaart te brengen. Je ziet hoeveel je van een bepaalde token bezit, en hoe de asset presteert. Door een crypto tracker te gebruiken zie je hoe het gaat met je investeringen.

Daarnaast hebben veel mensen meerdere wallets of accounts op verschillende exchanges. Het is dan handig al je tokens (administratief) te bundelen in 1 app. Zo zie je in 1 oogopslag hoe je ervoor staat. 

Lees meer  over de voordelen en een uitgebreidere uitleg in onze blog. 

Onze app is beschikbaar in de iOS appstore en in de Google Playstore.

Je kunt onze app ook in je browser gebruiken!

Tokens van kleinere projecten staan vaak nog niet op centrale exchanges. Totdat ze groter en relatief betrouwbaarder worden. Dat is ook logisch, een exchange wil dat risico niet dragen. 

Er zijn echter redenen om te investeren in kleine projecten, waar jij bijvoorbeeld veel vertrouwen in hebt. En hoewel de risico’s vele male groter zijn, is het eventuele voordeel dat je eruit kunt halen ook een stuk groter. 

Je kunt deze projecten dan ook. op eigen verantwoordelijkheid, kopen op gedecentraliseerde exchanges. Zoals de blunded decentralised exchange. 

Om deze projecten te kopen zul je Ethereum of andere layer 1 crypto moeten hebben. Een groot deel van de kleinere projecten zijn gebouwd op de Ethereum- en de Binance smart chain, je zult in dat geval jouw eth of bnb ruilen voor het equivalent aan tokens van het project. Je kunt dus niet direct met Euro’s op de gedecentraliseerde markt kopen. 

Je hebt dus een wallet nodig. En wat Eth, BNB of MATIC. Vervolgens kun je deze op ons tradeplatform swappen voor een andere token. (Ons tradeplatform gaat live in augustus).  

Web3 is de derde generatie van het internet (world wide web), het is gebouwd op gedecentraliseerde, open-source technologieën zoals cryptocurrencies en blockchain. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen data op het web te beheren, wanneer zij gedecentraliseerde apps (Dapps) gebruiken. Zij kunnen op een veilige en private manier verbinden, delen en ontvangen op de blockchain.

Daarnaast kunnen ze smart-contracts gebruiken en op een veilige en verzekerde manier direct geld naar andere gebruikers (of entiteiten) sturen. Daardoor zijn derde partijen steeds minder nodig en kunnen op veel gebieden kosten worden bespaard. 

Dit in tegenstelling tot Web2, waar dynamische websites, social media en ‘user-generated’ content de boventoon voeren. En waar data van gebruikers in handen is van de grote partijen. 

Web3 maakt het dus voor gebruikers veiliger, meer inzichtelijk en gecontroleerder op het gebied van data en daarmee ook op het gebied van financiën. 

Gedecentraliseerd (op het gebied van crypto) betekent dat er niet 1 entiteit de controle heeft, maar dat er een groot netwerk van computers verantwoordelijk is voor het onderhouden van het netwerk. Ze omvatten allemaal dus (een code van) de gehele database. Dit betekent dat niemand in zijn eentje de regels kan veranderen of overtreden, omdat (een meerderheid van) alle computerkracht het ermee eens moet zijn. 
 
Dit betekent dat gebruikers ervan uit kunnen gaan dat hun transacties veilig en correct uitgevoerd worden. Het kan ook (potentieel) zorgen voor meer snelheid in betalingen, omdat er geen toestemming van een derde partij nodig is. In de praktijk valt dit momenteel met de meeste crypto tokens nog wat tegen.
 
Wanneer je crypto gedecentraliseerd wilt kopen, koop je direct van de markt, zonder dat daar een centrale exchange of institutie tussen zit. Dit betekent dat je zelf de controle behoudt over de transacties en jouw fondsen. Hierdoor heb je ook zelf de verantwoordelijkheid over de veiligheid en waarborging van jouw fondsen. Dit betekent dat als een centrale exchange problemen heeft met uitkeren, of moet verdwijnen uit een land, jij daar geen last van hebt. Het is echter wel zo dat je goed moet zorgen voor je wachtwoord en op moet letten op phishing of andere scams, er is namelijk geen derde partij die problemen voor jou kan oplossen.

Blunded is een Nederlands bedrijf. Opgericht door Arnoud van der Meulen en Jean-Paul van Houtum.

about blunded.

Het platform van blunded is heel veilig. Zeker omdat alles gedecentraliseerd is, je behoudt altijd zelf de controle over je fondsen. 

De portfolio tracker maakt alleen gebruik van data die vrij verkrijgbaar is op de blockchain. Als je jouw wallet koppelt, kan de app niet bij jouw tokens, maar krijgt hij alleen het overzicht van wat je bezit.

Op het tradeplatform is natuurlijk wel toegang nodig tot jouw tokens, dit wordt echter geregeld in jouw eigen wallet. Jouw wallet vraagt altijd om goedkeuring van bepaalde transacties of connecties. Connecten met het platform geeft geen enkel risico.

Het algemene risico van Web3 en crypto is er natuurlijk altijd, zorg dat je de websites waar je jouw wallet mee verbindt vertrouwt en kijk altijd goed waar je wallet toestemming voor vraagt, voordat je deze verleent.

Zeker, blunded is er juist om (startende) investeerders in de crypto wereld op weg te helpen! Plan een 1 op 1 sessie met iemand van ons team of stel je vraag via email: hello@blunded.com. We helpen je graag bij het opzetten van je wallet, het kopen van ethereum of handelen op ons gedecentraliseerde tradeplatform.

De 1 op 1 sessies zijn helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen!

Laat het ons weten, via de chatbot, email of onze socials. Wij staan voor je klaar :).

Direct naar:

Plan een 1 op 1 hulp sessie met iemand van blunded.

Gebruik de widget om je eigen afspraak in te plannen met iemand van ons team. Komen de gestelde tijden je echt niet uit, stuur dan even een mailtje naar hello@blunded.com om contact te leggen.

How to: create a wallet
(5 min read : EN)

Read our quick guide about wallets and get started with your own wallet right away.

How to: buy crypto
(5 min read)

Learn how to buy Bitcoin, Ethereum and other cryptocurrencies decentralised. In 5 minutes you'll be all set up.